Війська рф контролюють більшу частину Сєвєродонецька, ЗСУ утримують промзону – розвідка Британії

Новини
Северодонецка
Обстріл Сєвєродонецька військами рф Фото: AFP

За даними британської розвідки, війська рф за місяць важких боїв взяли під контроль більшу частину Сєверодонецька. Українські захисники утримують промзону, сковуючи таким чином російські сили.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міноборони Великої Британії.

«Російська тактика боїв у містах, що спирається на інтенсивне застосування артилерії, спричинила значні побічні втрати по всьому місту. Підрозділи ЗСУ та кілька сотень цивільних перебувають у підземних бункерах хімзаводу «Азот» у міській промзоні», – йдеться у повідомленні.

Як вважають у британській розвідці, російські сили, ймовірно, будуть зосереджені довкола «Азоту», тоді як українські військові зможуть вижити під землею. Це, ймовірно, тимчасово не дасть росії перекинути ці підрозділи для виконання інших завдань.

«Дуже малоймовірно, що росія очікувала такого стійкого опору і такої затяжної війни на виснаження у своєму початковому плануванні вторгнення», – йдеться в огляді.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter