Російські окупанти призначили гауляйтером Таврійська адвоката з Каховки

Новини
Євген Четкарьов, колаборант, призначений окупантами гауляйтером Таврійська Фото: Facebook / wikipedia.org

На Херсонщині російські окупанти призначили гауляйтера міста Таврійськ Каховського району. Ним став житель сусідньої Каховки Четкарьов Євген Юрійович. Вранці 15 червня «мера» представили співробітникам міської ради, однак вони працювати під його «керівництвом» відмовились.

Про це Центру журналістських розслідувань на умовах анонімності розповів співробітник Таврійської міськради.

«Четкарьова привезли в супроводі кількох невідомих нам осіб, зібрали всіх, хто був на той момент в будівлі міськради і заявили, що відтепер він є нашим «мером». Перед нами виступив і сам гауляйтер. Він зізнався, що взагалі нічого не тямить в місцевому самоврядуванні, тому розраховує на нашу допомогу і підтримку. Але працювати під його «керівництвом» ніхто не погодився. Відмовились усі – і рада ветеранів, і представники соцслужби, ніхто не захотів залишатися з Четкарьовим в одному приміщенні. Всі вийшли», – розповів він.

За словами нашого співрозмовника, гауляйтера для Таврійська окупанти шукали дуже довго, навіть пропонували очолити окупаційну «адміністрацію» деяким місцевим жителям. Однак усі вони відмовились.

«Зараз у місті продовжують працювати всі комунальні підприємства. Але якщо окупанти прийдуть й туди, боюсь, Таврійськ узагалі залишиться без комунальних працівників. Не думаю, що хтось з них захоче стати зрадником», – сказав співробітник Таврійської міськради.

Євген Четкарьов є адвокатом, керівником і співзасновником громадської організації «Адвокатське об’єднання «Адвокатська компанія «Четкарьов і партнери», зареєстрованої в 2010 році. А також керівником і співзасновником каховської міської молодіжної спортивної громадської організації «Спортивно-атлетичний клуб «Юджин», яка перебуває в процесі припинення.

«Головну роботу в їхньому сімейному адвокатському бізнесі завжди виконував батько, Юрій Четкарьов, який колись працював слідчим Каховського районного відділу поліції. Особливою повагою і батько, і син ніколи не користувались. А про Євгена всі говорили, що він «гнида гнидою». Також він ніколи не ліз в політику і був завжди пасивним», – на умовах анонімності розповів колишній поліцейський з Каховки.

Як вказано на сайті Національної Асоціації Адвокатів України, Євген Четкарьов обліковується у Раді адвокатів Херсонської області, має свідоцтво №440, видане 9 квітня 2009 року Херсонською обласною кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури (КДКА).

2 квітня стало відомо про викрадення міського голови Таврійська Миколи Різака. 14 квітня, після звільнення з неволі, він заявив про складання своїх повноважень. Різак пояснив це тим, що після пережитого потребує тривалого лікування.

15 червня також стало відомо про захоплення будівлі старостату в Комишанах під Херсоном колишнім головою Комишанської селищної ради Олександром Фатєєвим. За інформацією видання «Мост», новий гауляйтер селища показово викинув речі старости Катерини Рогової і забрав оргтехніку.

Матеріал підготовлений ГО «Інформаційний прес-центр» в рамках проекту IWPR за підтримки Європейського Союзу та МЗС Норвегії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter