Україна переживає вирішальний момент на полі бою, вона потребує зброї дальньої дії, броні та берегової оборони – глава Пентагону

Новини
Ллойд Остін, міністр оборони США Фото: AP

Україна переживає вирішальний момент на полі бою. Щоб протистояти російській агресії вона потребує зброї дальньої дії, броні та берегової оборони.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на відкритті засідання контактної групи з питань оборони України у Брюсселі 15 червня, передає Інтерфакс-Україна.

«Ставки надто високі. Україна переживає вирішальний момент на полі бою. І ми бачимо те, про що нас попереджав президент Зеленський. Після невдачі у захопленні Києва та переоцінки своїх бойових цілей, росія перемістила свій фокус на Донбас. І ми не можемо недооцінювати виклик, із яким стикається Україна», – сказав Остін.

Він наголосив, що особисто вдячний за значну безпекову допомогу, яку надала Україні контактна група. «Але ми не можемо собі дозволити здатися і зменшувати оберти», – додав очільник Пентагону.

Він також зазначив, що зараз Україна потребує зброї дальньої дії, броні та берегової оборони.

«Міністр Резніков і я були в тісному контакті щодо змін на полі бою. І ми працюємо в ногу, щоб задовольнити запит України на нові можливості, особливо її потребу в далекому вогні, броні та береговій обороні. Щоб допомогти Україні захиститися, Сполучені Штати надали їй гаубиці, «Джавеліни», величезну кількість боєприпасів, БПЛА, гелікоптери Mі-17, радари протидії артилерії, тактичні машини та засоби радіоелектронного придушення», – повідомив Остін.

За його словами, США разом із партнерами також навчають українських військових новим можливостям.

«І ми віддані зробити навіть більше. Ми надаємо захисникам України реактивні системи залпового вогню HIMARS, і це значно збільшить можливості України, особливо разом із наданням додаткових ракетних систем за стандартами НАТО від Великої Британії та інших наших союзників», – наголосив міністр.

«росія використовує далекобійну зброю, намагаючись розтрощити українські позиції, і росія продовжує невибірково бомбардувати суверенну територію України і безрозсудно ставити під загрозу українських мирних жителів, тому ми маємо посилити нашу спільну прихильність до самооборони України, і ми маємо докласти ще більше зусиль, щоб забезпечити захист Україною себе, своїх громадян та своєї території», – вказав Остін.

На засіданні контактної групи з питань оборони України присутні міністри оборони та глави оборонних відомств із понад 45 країн, зокрема представники НАТО та ЄС, а також Еквадору, Молдови та Грузії. У засіданні бере участь міністр оборони України Олексій Резніков.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter