Україна не зазнає поразки – посол США Бріджит Брінк

Новини
Посол США в Україні Бріджет Брінк і президент України Володимир Зеленський Фото: Facebook U.S. Embassy Kyiv Ukraine

Нова посол США в Україні Бріджит Брінк заявила, що Україна не зазнає поразки у війні з росією. Вона запевнила, що Сполучені Штати будуть підтримувати її стільки, скільки буде потрібно.

Про це Бріджит Брінк сказала в інтерв’ю Голосу Америки.

«Україна не зазнає поразки. І ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно. Як я вже згадувала, це дуже важливо для України і справді важливо для європейської безпеки. Це дійсно важливо і для Америки, тому що, як сказав президент Байден, те, що сталося, є обурливим з морального погляду, це неспровокований, невиправданий напад на суверенну країну. В інтересах Америки забезпечити мир та безпеку в Європі – це життєво важливо. Тож наслідки справді виходять далеко за межі України. Ми всі чудово розуміємо, що поставлено на карту. Саме тому ми тут: щоб допомогти Україні здобути перемогу», – зазначила Брінк.

Вона також нагадала, що США залишають на розсуд українців питання про те, коли Україна вважатиме за можливе вести мирні переговори з рф.

«Президент Байден вказував на те, що Володимир Зеленський казав, що всі війни закінчуються переговорами. Але ще раз: ми залишаємо вибір часу та змісту переговорів на розсуд українців» – сказала дипломатка.

Вона також розповіла про головні завдання, які зараз стоять перед Україною і Сполученими Штатами і, зокрема, перед посольством у Києві.

«Завдання, які стоять перед Україною та нами, величезні. Коли я прибула сюди, я поставила собі п’ять безпосередніх цілей, і перша – допомогти Україні захистити себе. Друга – допомогти притягнути до відповідальності винних у воєнних злочинах та звірствах. Третє – забезпечити, щоб гуманітарна допомога, зокрема, що направляється зі США, доходила до кінцевих одержувачів, особливо в зонах конфлікту. Четверте – проконтролювати цей величезний обсяг американської допомоги та забезпечити відповідний нагляд звідси, з Києва. І останнє – знову зібрати нашу команду, американців та українців, які працюють у посольстві, та відновити нашу структуру. Тож проблеми, які стоять перед Україною, дуже великі, вони стоять перед усіма нами, але ми справді сповнені рішучості і готові їх вирішити», – зауважила Брінк.

Як повідомлялось, Бріджит Брінк була призначена президентом Байденом послом США в Україні 25 квітня 2022 року, затверджена одноголосно Сенатом США 18 травня 2022 року і прибула до Києва 29 травня 2022 року. 30 травня новий посол США вручила вірчі грамоти у Міністерстві закордонних справ України.

2 червня президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в посла США Бріджит Брінк.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter