МЗС розробляє механізм отримання віз для громадян рф, який запрацює з 1 липня

Новини
Фото: dpsu.gov.ua

Міністерство закордонних справ України напрацює чіткий механізм запровадження з 1 липня візового режиму для громадян росії та найближчим часом його оприлюднить.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов в ефірі національного телемарафону.

«По-перше, у нас існують чинні угоди із візовими центрами рф, наскільки нас поінформував на засіданні уряду заступник міністра закордонних справ Микола Точицький. По-друге, будуть надані пропозиції президенту України для того, щоб обрати країну, яка буде представляти тимчасово інтереси України в російській федерації. Після того, як це буде зроблено і буде ухвалено рішення, МЗС додатково поінформує і наших громадян, і громадян російської федерації про спосіб отримання візи, її вартість», – сказав Немчінов.

Поки що, вказав він, громадяни рф можуть перетинати кордон за старими правилами.

«З 1 липня громадяни російської федерації, які не мають посвідки на постійне проживання в Україні або відкритої заздалегідь візи, наприклад, робочої чи інших віз, які існують, не зможуть потрапити на територію України через пункти пропуску, які працюють на українському кордоні», – зазначив Немчінов.

Як повідомлялось, 17 червня Кабінет міністрів України запровадив візовий режим для громадян росії. Він почне діяти з 1 липня.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter