рф готує відправлення великого резерву на Донбас, вбито половину «армії днр» – розвідка Британії

Новини
война

рф готує відправлення великого резерву на Донбас, вбито половину «армії днр».

Про це повідомляє розвідка Міноборони Великої Британії.

«З обох боків здатність формувати та розгортати резервні підрозділи на фронті, ймовірно, стає все більш важливою для результату війни. Сильні обстріли на Донбасі продовжуються, оскільки росія прагне охопити район Сєвєродонецька через Ізюм на півночі та Попасну на півдні», – йдеться в повідомленні.

Британська розвідка зазначила, що росія не давала жодних даних щодо своїх військових втрат в Україні з 25 березня. У Британії послалися на втрати «сили днр», які з початку року на 16 червня нібито були такими: 2128 знищених бойовиків та 8897 поранених.

«Рівень втрат днр еквівалентний приблизно 55% їхньої первинної чисельності, що підкреслює надзвичайне виснаження російських та проросійських сил на Донбасі», – пише британська розвідка.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter