Білорусь проведе «навчання з мобілізації» на кордоні з Україною

Війна
Беларусь

Міністерство оборони Білорусі розпочало «десятиденні мобілізаційні навчання з військовими комісаріатами» гомельської області, яка межує з Україною.

«У період з 22 червня по 1 липня 2022 року відповідно до Плану підготовки збройних сил у 2021/2022 навчальному році під керівництвом начальника головного організаційно-мобілізаційного управління – заступника начальника генерального штабу проводиться мобілізаційне навчання з військовими комісаріатами гомельської області», – йдеться у повідомленні.

У Міноборони Білорусі запевняють, що мета навчань «полягає у перевірці готовності військових комісаріатів виконувати завдання щодо мобілізації військовозобов’язаних. У ході навчань військкомати повідомлятимуть військовозобов’язаних про мобілізацію та викликатимуть їх на пункти відправлення до військових частин. За час перебування на військових зборах із військовослужбовцями проведуть заняття».

Міноборони Білорусі відзначило, що подібні навчання проводяться щорічно, минулого разу вони проходили в могильовській області. На відміну від минулих навчань, цього разу мобілізованих не відправлятимуть у військові частини, а після формування команд усі військовозобов’язані будуть відправлені додому.

Також повідомляється, що для створення обстановки, наближеної до реальної, в навчаннях заплановано участь підрозділів спеціальних операцій.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter