Війська рф за п’ять днів просунулися на 5 км в бік Лисичанська – розвідка Британії

Новини
Фото: ТАСС

За даними британської розвідки, війська рф завдяки отриманому підкріпленню з 19 червня просунулися більш ніж на 5 км до південних околиць Лисичанська на Луганщині. Частина українських підрозділів відійшла, щоб не потрапити в оточення.

Про це повідомляє у щоденному огляді міністерство оборони Великої Британії.

«З 19 червня російські війська, швидше за все, просунулися більш ніж на 5 км до південних околиць міста Лисичанська. Частина українських підрозділів відійшли, ймовірно, аби не потрапити в оточення. Більші успіхи росії на цьому напрямку ймовірно є наслідком нещодавнього підсилення підрозділів та високої концентрації вогневих засобів», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у британській розвідці, російські сили чинять все більший тиск на Лисичансько-Сєверодонецьку агломерацію своїм повзучим просуванням по околицях забудованих територій.

«Однак їхні зусилля щодо досягненню більш глибокого оточення для захоплення західної частини Донецької області залишаються безуспішними», – йдеться в огляді.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter