Херсонці викрили фейк Прилєпіна про «знищену українську техніку, що йшла на Каховку»

Новини

Російський письменник-бойовик «ЛДНР», колишній депутат Держдуми Захар Прилєпін опублікував у telegram пост, в якому розповів про нібито нещодавнє знищення колони ЗСУ на Херсонщині. Місцеві мешканці у коментарях викрили брехню Прилєпіна: техніка справді знищена, але це сталося ще 24 лютого.

«ЗСУ почали формувати колону для атаки на каховський напрямок. З російського військового корабля, який, попри українську філателію, нікуди не пішов, прилетіла велика і дуже точна ракета. Техніку, яку ми бачимо тут, спалило вибуховою хвилею. Вирва недалеко. Вирва величезна. Ніхто на Каховку не пішов», — написав Прилєпін, натякаючи, що росіяни успішно відбивають українські наступальні сили.

У коментарях до цього посту мешканці Херсонщини звернули увагу, що на відео видно техніку, яка була знищена у перший день повномасштабної війни росії проти України.

Користувачі пишуть:

«Українська колона, але розбита авіацією, дорога поряд роздовбана кулеметними чергами. Це вже неповна колона, було більше техніки»,

«Це зняли сьогодні, а стоїть метал із лютого»,

«Та це 61 кілометр, люди, які знають, зрозуміють. Брилівка там недалеко»,

«Це 24 лютого, о 9:00 розбомбили»

Селище Брилівка знаходиться на нині окупованій території в Олешківському районі, на південний схід від села Великі Копані.

Нагадаємо:

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTube, Facebook, Telegram, Twitter