У рф дефіцит асів та великі втрати авіації – розвідка Британії

Новини
Збитий українськими захисниками росіський бойовий літак Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У бойової авіації рф, ймовірно, дефіцит професійних льотчиків, причому військово-космічні сили зазнали суттєвих втрат під час повномасштабної загарбницької війни проти України.

Про це повідомляє розвідка Міноборони Великої Британії.

Аналітики у розвідці Великої Британії вважають, що використання відставників для виконання завдань безпосередньої авіапідтримки «вказує на те, що російські ВКС, ймовірно, вже насилу підтримують вторгнення в Україну з достатньою кількістю екіпажів».

«Ймовірно, це пов’язано із поєднанням недостатньої кількості належним чином підготовленого особового складу в Росії та її бойових втрат», – вважають у Лондоні.

Повідомляється також, що під час виконання місій російський пілот використовував комерційні GPS-пристрої, а не російське військове навігаційне обладнання. Це, вважають у Британії, доказ, що армія рф виділяє ПВК «Вагнер» застарілі моделі Су-25 і не дає найманцям сучасну авіоніку.

18 червня воїни 72-ї механізованої бригади ЗСУ зі старого радянського переносного зенітно-ракетного комплексу «Игла» збили під Світлодарськом штурмовик Су-25 ЗС рф і захопили в полон російського льотчика, найманця приватної військової компанії «Вагнер» Андрія Володимировича Федорчукова.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter