ЗСУ отримали команду відходити від Сєвєродонецька й відбили атаку на Лисичанськ – глава ОВА Гайдай

Новини
северодонецк

Українські військові відбили атаку на Лисичанськ, але отримали команду відходити від Сєвєродонецька.

Про це повідомив в ефірі національного телемарафону голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Глава ОВА зазначив, що у Сєвєродонецьку зруйновано вщент інфраструктуру, пошкоджено або зруйновано 90% будинків. За його словами, військових із міста доведеться відводити. Гайдай вважає, що «немає сенсу» тримати їх на розбитих позиціях – кількість загиблих зростає.

«Вони отримали вже команду відходити на нові позиції, на нові укріплені рубежі та звідти вже нормально повноцінно вести бойові дії й завдавати ударів по ворогові», – сказав він.

Глава ОВА ж додав, що атака на Лисичанськ і наступ у напрямку південної околиці відбиті. Росіяни зазнали втрат і відійшли. Лисичанськ і Борівське витримали авіаудари. За його словами, росіяни просуваються на Лисичанськ із боку Золотого й Тошківки, а зі Старобільська у напрямку Лисичанська виїхали шість установок для запуску ракет «Точка-У».

Також у Лисичанську знайшли тіла двох загиблих, було госпіталізовано до Чернівців пораненого чоловіка. У місті зруйновано багато будинків і приміщень ЖКГ, страждають від російських снарядів навколишні села.

Окрім того, Гайдай повідомив, що українські сили зупинили наступ у районі Боровського. Окупанти продовжують наступати в районі Мирної Долини, тривають бої. Армія РФ заволоділа Миколаївкою.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter