Російські окупанти викрадають родичів українських військових, зокрема й дітей – розвідка

Новини
Російський блокпост на в'їзді до окупованого Мелітополя Фото: РИА Новости

Випадки викрадення родичів українських військових на тимчасово окупованих територіях набувають системного характеру, нещодавно російські загарбники взяли в заручники кількох дітей українського військовослужбовця.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

«На жаль, бази даних українських громадян потрапляють у руки рашистів під час захоплення адміністративних будівель або за допомогою колаборантів-зрадників. На сьогодні більшість таких випадків фіксується на тимчасово окупованих територіях Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей. При цьому викрадають і дорослих родичів (зокрема й жінок і людей літнього віку), і дітей», – зазначено в повідомленні на сайті розвідки.

Зокрема, як повідомили у ГУР Міноборони, нещодавно стало відомо, що окупанти взяли в заручники кількох дітей чергового українського військовослужбовця.

Надалі росіяни можуть зв’язуватися з військовослужбовцями та вимагати прибути на окуповані території в обмін на безпеку рідних.

«Кожен із цих випадків є свідченням найжахливіших воєнних злочинів, які чинять окупанти на нашій землі. Всі вони будуть належним чином розслідувані. Винні у їхньому вчиненні понесуть справедливе покарання. З міркувань безпеки ми не називаємо імена постраждалих військовослужбовців та викрадених родичів. Але жоден із цих випадків не залишається поза увагою держави. Україна бореться за кожного свого громадянина», – наголосили в розвідці.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter