З Білорусі авіація рф нанесла ракетні удари по військовим об’єктам біля Житомира, загинув військовий

Новини
Фото: army-news.org

Російська авіація з території Білорусі вранці 25 червня завдала ракетні удари по військовим об’єктам біля Житомира. Є руйнування військової інфраструктури. За попередніми даними, загинув військовий, ще один отримав поранення.

Про російську атаку повідомив міський голова Житомира Сергій Сухомлин у відеозверненні, яке він опублікув на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні вранці ми всі прокинулись від гучних вибухів. По Житомиру нічого не прилетіло. Були обстріляні військові об’єкти навколо Житомира. З літаків були запущені ракети. Вони зайшли зі сторони Білорусі. Сумарно 24 ракети було запущено по військовим частина і об’єктам навколо Житомира. Сьогодні ми побачили, що Білорусь так само приймає участь у війні, як і російська федерація», – сказав Сухомлин.

В свою чергу, Житомирська військова адміністрація повідомила, що ракетні ударі російські літаки почали завдавати з 4:15 ранку.

«Сьогодні, як і в перший день повномасштабного вторгнення, починаючи з 4:15 ранку ворог знову завдав ракетних ударів по Житомирщині! Цього разу по території області було випущено близько 30 ракет. Наразі є інформація про незначні руйнування військової інфраструктури. Один військовий загинув, один отримав поранення», – повідомляє адміністрація у Telegram.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter