Кількох генералів рф відсторонили від ключових командних посад у війні проти України – розвідка Британії

Новини
Генерал-полковник Сергій Суровікін Фото: whatisyournameinsider.com

З початку червня вище командування росії відсторонило кількох генералів з ключових оперативних командних посад у війні проти України.

Про це повідомляє у щоденному огляді Міноборони Великої Британії.

«Від початку червня найвище командування росії, найвірогідніше, усунуло кількох генералів від ключових оперативних командних посад у війні проти України. Усунені командувач Повітряно-десантних військ генерал-полковник Андрій Сердюков і командувач Південного військового округу (рос. ЮВО) генерал армії Олександр Дворніков», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у британській розвідці, Дворніков якийсь час, ймовірно, виконував обов’язки головного оперативного командира.

«Командування ЮВО, ймовірно, перейде до генерал-полковника Сергія Суровікіна, оскільки ЮВО продовжує відігравати центральну роль у наступі росії на Донбасі. Понад тридцять років кар’єра Суровікіна супроводжувалася звинуваченнями в корупції та жорстокості», – йдеться в огляді.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter