росія вдарила ракетами по Києву, частково зруйновано багатоповерхівку (додано)

Новини
киев

Рано вранці 26 червня росія вдарила ракетами по Києву, частково зруйновано багатоповерхівку у Шевченківському районі, людей евакуювали. ДСНС опублікувала відео порятунку дівчинки зі зруйнованого будинку. “Загалом з будинку в Шевченківському районі, куди влучила ракета, евакуювали 25 мешканців. Госпіталізували загалом чотирьох постраждалих. В тому числі, семирічну дівчинку, яку дістали з-під завалів, а згодом врятували і її маму. Пошуково-рятувальні роботи тривають», – заявив мер Віталій Кличко.

Загалом у Києві місцеві жителі чули чотири вибухи – працювала ППО.

Як повідомляє ДСНС, в результаті обстрілу Росії сталося займання в 9-поверховому житловому будинку з частковим руйнуванням 7, 8 і 9 поверхів. Сталося спалах на загальній площі 300 кв.м.

За попередніми даними ДСНС, постраждала 1 особа.

Про ситуацію розповів мер Києва Віталій Кличко.

«У житловому будинку в Шевченківському районі, куди влучила ракета, тривають пошуково-рятувальні роботи. Під завалами є люди. Частину мешканців евакуювали, двох постраждалих госпіталізували. Рятувальники продовжують працювати, медики на місці. З-під завалів житлового будинку в Шевченківському районі дістали семирічну дівчинку. Вона жива. Зараз рятують її маму».

Радник очільника МВС Антон Геращенко повідомив, що з руїн знищеного поверху дістали 6-річну дівчинку. За попередніми даними, її батько загинув.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter