рф збільшує військову присутність у Білорусі — ГУР

Новини
беларусь

рф збільшує військову присутність на території Білорусі.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони.

Розвідка повідомляє, що керівництво установи й організацій у Гомельській області попереджено про ймовірність повернення підрозділів російської армії. Водночас росіяни планують нарощувати чисельність оперативно-тактичної авіації.

Офіційним приводом є нібито проведення спільного патрулювання повітряного простору у рамках загального навчально-бойового центру підготовки авіаційних підрозділів і підрозділів ППО. Для цього заплановано переліт десяти літаків на аеродром Барановичі у Брестській області.

У ГУР також нагадали, що з 22 червня на Гомельщині тривають мобілізаційні навчання, проте анонсовані раніше у ЗМІ Білорусі заняття з бойової підготовки з резервістами не проводяться, а самих резервістів використовують для господарських робіт.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що рф планує підрив житлових будинків у місті Мозир, щоб втягнути Білорусь у війну проти України.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter