«В Кремлі уже все вирішили». Зеленський заявив про нову загрозу нападу рф з боку Білорусі

Новини
Беларусь
Олександр Лукашенко і Володимир Путін

Президент Володимир Зеленський заявив про нову загрозу нападу рф на Україну з боку Білорусі, повномасштабну після лютого 2022 року.

«Хочу звернутися сьогодні до громадян Білорусі. До людей – і цивільних, і в погонах. Вас втягують у війну. І навіть активніше, ніж це було у лютому та у весняні місяці. У Кремлі за вас уже все вирішили – ваші життя нічого для них не варті», – сказав Зеленський.

Він сподівається, що білоруси доведуть, що вони не раби і не гарматне м’ясо та відмовляться воювати на боці Росії.

«Я знаю, що народ Білорусі підтримує Україну, вони підтримують нас, точно нас, а не війну. І саме тому вас – усіх білорусів – російське керівництво і хоче втягнути у війну, хоче посіяти ненависть між нами», – сказав Зеленський.

Він попередив, що Україна захищатиметься, якщо Білорусь дійсно відправить свої війська.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter