У Маріуполі в одному з будинків знайдено понад 100 тіл загиблих від бомбардуваня – Андрющенко

Новини
Фото: t.me/andriyshTime

В окупованому Маріуполі в одному з будинків, який постраждав від бомбардувань, виявлено понад 100 тіл загиблих місцевих мешканців.

Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко у Telegram.

«Нові сумні знахідки. При обстеженні будівель у Лівобережному районі в будинку з влучанням авіабомби на перехресті пр. Перемоги та бул. Меотиди знайдено понад 100 тіл загиблих від бомбардування. Тіла досі під завалами. Вилучення і поховання окупанти не планують», – написав Андрющенко.

Він додав, що триває ексгумація тіл загиблих маріупольців, яких раніше поховали прямо на території міста.

«В пріоритеті двори шкіл та дитячих садочків. Після ексгумації тут обробляють ями від запаху. На вулицях і по дворах після ексгумацій оброблення не проводиться», – зазначив радник мера.

Як повідомлялось, у Маріуполі окупанти більше не розбирають завали зруйнованих будинків перед їх знесенням. Тіла загиблих мешканців, які там залишились, вивозять разом з будівельним сміттям на звалище.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter