Зеленський про удар по ТРЦ у Кременчуці: Сподіватися на адекватність і людяність з боку рф марно

Новини
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський вважає, що росія продовжує виміщати своє безсилля на звичайних громадянах і тому сподіватися на адекватність і людяність з її боку марно.

Про це глава держави заявив, коментуючи ракетний удар військ рф по ТРЦ у Кременчуці.

«Полтавщина. Кременчук. Окупанти вдарили ракетами по торговельному центру, де було понад тисячу цивільних. ТРЦ палає, рятувальники займаються гасінням пожежі, кількість жертв неможливо навіть уявити. Жодної небезпеки для російської армії. Жодної стратегічної цінності. Лише намагання людей жити нормальним життям, що так злить окупантів. росія продовжує виміщати своє безсилля на звичайних громадянах. Сподіватися на адекватність і людяність з її боку марно», – написав Зеленський у Facebook.

Як повідомлялось, 27 червня війська рф завдали ракетний удар по ТРЦ у місті Кременчук Полтавської області, а є загиблі і поранені. Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін повідомив,  що внаслідок удару по ТРЦ загинули двоє людей, ще 20 поранені, з них дев’ять у важкому стані. Рятувальна операція триває.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter