Євросоюз засудив російську ракетну атаку на Кременчук та інші міста України

Новини
Палаючий ТРЦ у Кременчуці після удару російської ракети Фото: t.me/DMYTROLUNIN

Європейський Союз засудив атаку російських загарбників на Кременчук, в результаті якої загинули десятки мирних людей, та наголосив на тому, що росія понесе відповідальність за власні дії.

Про це йдеться у заяві високого представника ЄС Жозепа Борреля, оприлюднені на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«ЄС засуджує російську ракетну атаку на торговельний центр в українському місті Кременчук. Сотні безневинних цивільних людей, за повідомленнями, знаходилися у цьому центрі під час атаки. Наші думки зараз із жертвами та їх родинами», – підкреслюється в заяві.

Як зазначив Боррель, цей ракетний напад став ще одним жахливим актом у серії атак на цивільних людей та цивільну інфраструктуру, що були скоєні збройними силами росії, включаючи нещодавні атаки на цивільні будівлі та цивільну інфраструктуру в Києві та в інших регіонах України.

«Обстріли цивільного населення та цивільних об’єктів є дуже небезпечними та абсолютно неприйнятними, вони дорівнюють воєнному злочину. Росія несе повну відповідальність за ці акти агресії, за всі руйнування та втрати життів, що вона спричинила. Вона (росія – ред.) буде притягнута до відповідальності за такі дії», – йдеться у заяві високого представника ЄС.

Як йдеться у документі, ЄС підтверджує повну солідарність з народом України і надалі надаватиме потужну підтримку економічній, військовій, соціальній та фінансовій стійкості України, включаючи направлення гуманітарної допомоги.

По торговому центру у Кременчуці били крилатими ракетами льотчики 52-го гвардійського важкого бомбардувального авіаційного полку (в/ч 33310) ЗС рф.

В Кременчуці – 18 загиблих, 21 особа вважається зниклою без вісти. 27 червня до лікарні звернулися 59 поранених, 25 було госпіталізовано, 1 людина померла в лікарні.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter