США нададуть Україні 23 патрульні катери компанії Metal Shark

Новини
Катер прибережної зони Metal Shark’s 40 Defiant (40PB) Фото: Metal Shark

Сполучені Штати в рамках військової допомоги нададуть Україні 23 патрульних катери та судна, побудованих компанією Metal Shark із штату Луїзіана, які призначені для захисту узбережжя, річкових шляхів та портів.

Про це пише видання Naval News.

За інформацією джерела, шість морських бойових суден компанії Metal Shark відомих як 40PB, будуть відправлені в Україну вже найближчим часом у рамках пакету безпекової допомоги вартістю 450 мільйонів доларів, оголошеного раніше.

Тим часом на виробничих потужностях Metal Shark Franklin and Jeanerette у штаті Луїзіана триває виробництво ще 17 додаткових суден для України, включаючи десять 38-футових патрульних катерів Defiant, чотири 38-футових патрульних катери Defiant з центральною консоллю та три 36-футових високоефективних патрульних судна-перехоплювача Fearless. Передбачається, що кожне з них буде оптимізовано для виконання завдань в Україні.

38-футовий патрульний катер Defiant Фото: Metal Shark

Як зазначається, надання військових патрульних катерів є частиною довгострокової зовнішньополітичної стратегії, що розроблялася між Україною та США протягом багатьох років. Але через вторгнення росії сторонам довелося прискорити терміни співробітництва.

Виготовлені з алюмінієвого сплаву патрульні катери прибережної зони Metal Shark’s 40 Defiant, відомі як 40PB, можуть розвивати швидкість до 40 вузлів та мають економічний хід у 10-15 вузлів, також мають протибалістичний захист. Озброєні кулеметами М240В і М2.

Катер 40 Defiant оснащений подвійними дизельними двигунами Cummins QSB 6.7 та водометами Hamilton HTX30, розробленими спеціально для програми Navy 40PB.

Як повідомлялось, США у 13-му пакеті додаткової військової допомоги у розмірі $450 млн, який був оголошений 23 червня, нададуть Україні 18 патрульних катерів для захисту і контролю річок та морського узбережжя.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter