На Одещині російські ракети потрапили в багатоповерхівку і базу відпочинку: 18 людей загинули, 31 – поранені (додано)

Новини
Зруйнований російською ракетою 9-ти поверховий будинок у Білгород-Дністровсьому районі Одещини Фото: Facebook ДСНС України

В Одеській області вночі 1 липня літаки Ту-22 стратегічної авіації рф вдарили крилатими ракетами Х-22 по Білгород-Дністровському району. Одна ракета влучила в 9-поверховий житловий будинок, друга – в базу відпочинку, внаслідок чого загинули 18 людей, з них 2 дитини, ще 31 – отримали поранення.

Про це повідомив речник начальника Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук у Telegram.

«Внаслідок влучання ворожої ракети у багатоповерхівку, станом на 06.00 ранку, загиблих – 14 людей, травмовані – 30, з них три дитини. Продовжуються рятувальні роботи», – написав Братчук.

Він додав, що внаслідок влучання російської ракети Х-22, яка несе майже тонну вибухівки, в багатоквартирному будинку повністю зруйновано один під’їзд у 9 поверхів.

Зруйнований російською ракетою 9-ти поверховий будинок у Білгород-Дністровсьому районі Одещини Фото: Facebook ДСНС України

«Внаслідок влучання другої ворожої ракети у базу відпочинку, станом на 06.00 ранку, загиблих – 3 людей, з них – 1 дитина, ще одну людину госпіталізовано. Є руйнація будівель», – зазначив речник начальника ОВА.

Як повідомляє ДСНС України, 1 липня близько 01:00 у селищі міського типу Білгород-Дністровського районe внаслідок ракетного удару сталося часткове руйнування дев’ятиповерхового житлового будинку з подальшим загоранням прибудованого до нього магазину на площі близько 20 м кв.

Станом на 06:00 загинуло 14 осіб та постраждало 30 осіб (з них 3 дитини). Підрозділами ДСНС з-під завалів врятовано 7 осіб (з них 3 дитини).

Зруйнована російською ракетою будівля на базі відпочинку у Білгород-Дністровсьому районі Одещини Фото: Facebook ДСНС України

Також зазначається, що близько 01:00 у Білгород-Дністровському районі внаслідок ракетного удару сталося часткове руйнування триповерховоі та чотирьохповерховоі будівлі бази відпочинку, внаслідок чого загинуло 3 особи (з них 1 дитина) та постраждала 1 особа.

Пізніше начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко уточнив, що внаслідок нічного ракетного удару станом на 09.00 виявлено 18 загиблих, з них 2 дитини, госпіталізовано 31 особу, серед яких 4 дитини та вагітна жінка. Ще 8 звернулися за медичною допомогою. З під завалів врятовано 8 людей, з них 3 дитини. Рятувальні роботи тривають.

Він зазанчив, що по Білгород-Дністровський район Одещини з напрямку Чорного моря атакували літаки стратегічної авіації росії Ту-22 трьома ракетами Х-22.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter