З 1 липня почав діяти візовий режим для громадян рф – Держприкордонслужба

Новини
Фото: dpsu.gov.ua

З 1 липня в Україні почав діяти візовий режим для громадян рф. росіяни не можуть без запрошення приїхати в Україну. При цьому віза не є гарантією перетину кордону. У в‘їзді можуть відмовити.

Про це повідомляють Державна прикордонна служба України та її керівник Сергій Дейнеко.

«Безвіз для кацапстану ВСЕ! Пішов за руським кораблем!!! Відсьогодні на кордоні почало діяти рішення Уряду України про припинення безвізових поїздок для росіян… Та хочу попередити громадян ерефії: навіть якщо отримали візу, розслаблятися не варто! Це ще не гарантує безперешкодний в’їзд до України. Адже власники візи мусять відповідати й іншим умовам перетину українського кордону. І прикордонники обов’язково їх перевірятимуть. А за наявності обґрунтованих підстав, візу буде скасовано на місці!», – написав Дейнеко у Facebook.

В свою чергу у Держприкордонслужбі пояснили, які обмеження щодо візового режиму для діють для громадян рф з 1 липня:

росіяни не можуть без запрошення приїхати в Україну. Для в‘їзду також потрібні закордонний паспорт та ксерокопія паспортних даних сторони, що приймає;

з собою необхідно мати суму, рівну 20 прожитковим мінімумам на місяць – 52 тис. грн;

росіяни, що в‘їхали до 1 липня мають бути зареєстровані за місцем проживання та можуть залишатися у країні до 90 днів;

візи не зможуть отримати росіяни, що перебувають у санкційних списках.

«Віза не є 100% гарантією перетину кордону. У в‘їзді можуть також і відмовити», – додали у відомстві.

Як повідомлялось, 17 червня Кабінет міністрів України запровадив візовий режим для громадян росії. Він почне діяти з 1 липня.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter