Підтверджений підрив на міні в акваторії Маріуполя десантного катера ЧФ рф Д-106 – Андрющенко

Новини
Десантний катер Чорноморського флоту рф Д-106 Фото: sof-mag.ru

Інформація про підрив на міні 30 червня в акваторії Маріуполя десантного катера Чорноморського флоту рф Д-106 підтвердилася. Внаслідок вибуху загинули три російські моряки.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

«Нарешті отримали підтвердження, що дійсно 30 червня в акваторії Маріуполя підірвався на міні російський десантний катер проєкту 1176 «Акула» чорноморського флоту Д-106. Три моряки вже співають разом з кобзоном пісні для риб», – написав Андрющенко.

30 червня про підрив на міні біля Маріуполя російського десантного катера проєкту 1176 «Акула» Д-106 повідомив речник начальника Одеської обласної адміністрації Сергій Братчук. «Чекаємо підтвердження «жеста доброй воли», – зазначив він.

Десантний катер проекту 1176 Акула (за класифікацією НАТО Ondatra-сlass) – серія радянських, пізніше російських десантних катерів. Будувалися для Радянського ВМФ та ВМФ рф в період з 1971 по 2009 рік.

Водотоннажність (стандартна/повна) – 90/107,3 т; довжина – 24 м; ширина – 6 м; осаду – 1,5 м;
Головна енергетична установка: 2 дизельні двигуни по 300 к.с.;
Швидкість – 11,5 вуз (максимальна);
Дальність плавання: 330 миль (при 10 вуз);
Екіпаж: 5 осіб (в т.ч. 1 офіцер);
Десантовмісність: основний бойовий танк або БТР або 50 т вантажу або 20 осіб.

Як повідомлялось, 20 березня один російський патрульно-десантний катер проекту 03160 «Раптор» був уражений бійцями полку Нацгвардії України «Азов» з противотанкового комплекса «Стугна» у Маріуполі.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter