Окупанти вдарили по Слов’янську з РСЗВ, у місті пожежі, багато вбитих та поранених – мер

Новини
Фото: facebook.com/DSNSDon

У Донецькій області російські окупаційні війська 3 липня здійснили найбільший обстріл Слов’янська з ракетних систем залпового вогню (РСЗВ). У місті півтора десятка пожеж, загинуло шість мешканців і ще 15 поранені.

Про це повідомив голова Слов’янської військово-цивільної адміністрації Вадим Лях у Facebook.

«Масований обстріл Слов’янська РСЗВ. Наймасштабніший за останній час. Багато вбитих та поранених», – написав Лях.

Він додав, що у місті зараз зафіксовано близько 15 пожеж.

Остаточна інформація по кількості постраждалих та загиблих уточнюється.

Як повідомила в ефірі національного телемарафону речниця Донецької ОВА Тетяна Ігнатченко, за попередніми даними, у Слов’янську шестеро людей загинули, 15 отримали поранення, передає Укрінформ.

«Вже маємо шістьох загиблих і 15 поранених у Слов’янську. Там був надпотужний обстріл міста. Людям тут залишатися небезпечно, і ми всіма силами намагаємося це пояснити. Можливості для евакуації є», – зазначила Ігнатченко.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter