Народному депутату, колаборанту Ковальову повідомили про підозру у держзраді

Новини
Алексей Ковалев

Народному депутату України від президентської партії «Слуга народу», колаборанту Олексію Ковальову повідомили про підозру у держзраді.

Про це повідомили у Держбюро розслідувань та Офісі генпрокурора.

«Дії підозрюваного кваліфікували за ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111-1 КК України (пособництво державі-агресору). За це загрожує до 15 років в’язниці або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна», – йдеться в повідомленні.

У ДБР зазначили, що у квітні 2022 року відкрили кримінальне провадження щодо депутата, який після повномасштабного вторгнення рф перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області та допомагає окупаційним військам.

У ході розслідування встановили, що на початку липня Ковальов обійняв посаду «заступника голови» у незаконно створеному окупантами «уряді Херсонської області».

Дивиться також: Маріонетковий «уряд» Херсонщини: ФСБшник, пенсіонер, нардеп-зрадник

  • 28 квітня партія «Слуга народу» призупинила членство Ковальова у своїй парламентській фракції і просила правоохоронців розслідувати, чи став він на бік російських окупантів на Херсонщині. Сталося це після того як нардеп повернувся до області після вторгнення рф. Сам народний обранець відкидав усі підозри у державній зраді. 
  • Наприкінці квітня стало відомо, що офіс генерального прокурора України відкрив кримінальне провадження щодо можливої колабораційної діяльності Ковальова за статтею 111-1 Кримінального кодексу. 
  • Олексій Ковальов до дострокових виборів у Верховну раду України у 2019 році був не особливо відомим на рідній Херсонщині. З 2017 року він був засновником і директором ТОВ «Херсонські аграрії», з 2018 року – директором і співзасновником ПП «ЛК-Агро». Обраний нардепом у 186 окрузі від «Слуги народу» як безпартійний. Був членом Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної ради. 
  • 28 грудня 2021 стало відомо, що  Олексій Ковальов придбав телевізійний «4 канал» у львівського політика та медіаменеджера Дмитра Добродомова. У своїй декларації нардеп вказав, що «4 канал» – це подарунок від батьків.