Війська рф завдали ракетний авіаудар по центру Краматорська, є жертви – мер

Новини
Краматорськ після авіаудару військ рф, 02.07.2022 Фото: t.me/s/pavlokyrylenko_donoda

У Донецькій області російські війська 7 липня завдали ракетний авіаудар по центральній частині Краматорська. Вже відомо про одного загиблого та шестеро поранених.

Про це повідомив міський голова Краматорська Олександр Гончаренко у Facebook.

«Авіаракетний удар по центральній частині Краматорська. Є жертви», – написав Гончаренко.

За його словами, наразі з’ясовуються наслідки обстрілів, працюють рятувальні служби.

«Залишайтеся в укритті, небезпека не минула», – додав мер Краматорська.

В свою чергу голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив у Telegram, що достеменно відомо про одного загиблого і шестеро поранених, однак ці цифри ще можуть змінитися.

За його словами, від удару в місті постраждали шість будівель, у тому числі готель і житлова багатоповерхівка.

«Це – усвідомлена атака на цивільних. Рашисти не зраджують собі і продовжують «воювати» з беззбройними людьми. Так триватиме, допоки ми їх не виженемо геть. Прошу всіх: евакуюйтесь! Евакуація — це тимчасово, а зберегти життя треба просто зараз!», – написав Кириленко.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter