Пропаганда рф розганяє фейк про «підготовку націоналістами теракту у Слов’янську»

Новини
Славянск

Російська пропаганда поширює маніпулятивну інформацію про «підготовку націоналістами теракту у Слов’янську» Донецької області.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

В міністерстві оборони рф заявили: «у м. Слов’янськ націоналісти готують чергову провокацію з загибеллю цивільного населення для звинувачення ЗС рф. Для цього в будівлі дитбудинку «Топольок» «неонацисти» утримують персонал. Сама ж будівля замінована, її планують підірвати з початком артилерійських ударів збройних сил рф по військових об’єктах». У ЦПД попередили, що це маніпуляція.

Пропагандистські ЗМІ рф з посиланням на слова полонених українських військових поширювали маніпулятивну інформацію, що «в українських військових були проблеми з постачанням, однак, що ж до західної зброї, то її завжди вистачало. Щоправда, нею майже ніхто не користувався, оскільки не було практичного досвіду».

Також, російська преса повідомила дезінформацію, що багато біженців з районів ведення бойових дій було тимчасово розміщено у школах, лікарнях та санаторіях України, «проте зараз деякі біженці почали скаржитися на те, що їх виселяють в нікуди».

На Слов’янському в районі Богородичного українські військові завдали ворогу втрат під час його чергової спроби наступу та відкинули окупантів, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter