Окупанти повністю відключили воду у Маріуполі, люди починають протестувати – Андрющенко

Новини

За інформацією радника мера міста Петра Андрющенка, окупанти повністю зупинили водопостачання у Маріуполі, електромережі не витримали спеки. Жителі Кальміуського району зібралися в одній зі шкіл з вимогою термінового розв’язання проблеми з питною водою.

За словами Андрющенка, через знеструмлення неможлива робота навіть однієї насосної.

«Як місто виживатиме без води в таку спеку – питання без відповіді», – написав він.

Окупанти, за словами радника мера, визнали, що відновлення водопостачання у Лівобережному районі Маріуполя неможливе через пошкодження водоводу російськими бомбами. Більшість комунікацій неможливо відновити, а будівництво нових потребує років, зазначив Андрющенко.

8 липня у мікрорайоні Волонтерівка Кальміуського району люди зібралися у школі з вимогою термінового розв’язання проблеми з питною водою, електрикою і транспортним сполученням. Близько 3 000 осіб і не менше 200 дітей залишаються відрізаними від мінімальних базових умов існування.

За інформацією чиновника, протестні збори відбулися після смерті посеред вулиці двох пенсіонерів, які намагалися в спеку подолати кілометри з Волонтерівки до центру району.

«Місцева окупаційна влада спробувала годувати «сніданками», але в результаті просто втекла під захистом російських автоматників. Люди кинуті напризволяще», – написав Андрющенко.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter