У Криму залізничні станції забиті платформами із російською бронетехнікою (відео)

Новини
Військовий ешелон з російською бронетехнікою на станції Азовська Джанкойського району Криму Фото: investigator.org.ua

Друзі Центру журналістських розслідувань із окупованого Криму повідомляють, що залізничні станції на півострові забиті платформами із російською бронетехнікою, яка прямує на материкову Україну.

Про це свідчить відео, зняте на станції Азовська Джанкойського району, яке прислав один з читачів Центру журналістських розслідувань.

На кадрах зафіксований вантажний військовий ешелон, який стоїть на станції і, ймовірно, прямує на окуповану частину Запорізької області, оскільки саме туди з Криму йде ця залізнична гілка через Джанкой.

На відео видно, що на вантажних платформах стоять не менше шести бойових машин піхоти БМП-3, а також щонайменше 13 танків Т-72 перших модифікацій, які, ймовірно, були зняті із баз зберігання у росії та направлені на фронт. Вони мають замінити російську бронетехніку, вже знищену ЗСУ в ході бойових дій.

На багатьох БМП і танках намальована білою фарбою велика літера «Z», яка в росії використовується як символ війни проти України.

Центр журналістських розслідувань просить читачів та глядачів присилати інформацію та фото/відео про переміщення російської бронетехніки на окупованій території, вильоти  літаків і гелікоптерів із аеродромів Криму, Севастополя і Мелітополя, виходи кораблів, а також свідчення вчинення російськими військовими та їхніми колаборантами  воєнних злочинів проти цивільного налелення. Прохання надсилати повідомлення на поштову скриньку ukrainian_resistance@protonmail.com, надійно захищену наскрізним шифруванням. Закликаємо також дотримуватись правил цифрової безпеки: користуватись VPN, видаляти фото, відео та текстові повідомлення після їх надсилання з пошти, месенджера та пам’яті смартфона.

***

24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter