Росія стягує резервні сили з усієї країни і пересаджує піхоту на бронетранспортери 1950-х років – розвідка Британії

Новини
Знищений українськими захисниками російський МТ-ЛБ Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія стягує резервні сили з усієї країни і перекидає їх до України для майбутніх наступальних операцій. Значна частина нових піхотних підрозділів розгортається з розробленими в 1950-х роках та знятими з довготривалого зберігання бронетранспортерами МТ-ЛБ у якості основного транспортного засобу, які раніше були непридатні для більшості завдань піхоти.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«Росія перекидає резервні сили з усієї країни та збирає їх біля України для майбутніх наступальних операцій. Більшість нових піхотних підрозділів, ймовірно, буде розгорнуто з бронетранспортерами МТ-ЛБ, знятими з довготривалого зберігання, як основний транспорт. Раніше обидві сторони використовували МТ-ЛБ як допоміжний засіб, але росія тривалий час вважала їх непридатними для більшості задач піхоти на передовій. Вони були розроблені у 1950-ті роки як трактор для буксирування артилерії, мають украй обмежену броню, а для захисту мають лише станковий кулемет», – йдеться в повідомленні.

У британській розвідці нагадали, що російські штурмові загони першого ешелону, які наступали на Україну в лютому, мали у своєму розпорядженні більш сучасні бойові машини піхоти БМП-2, які мають броню товщиною до 33 мм і автоматичну 30-міліметрову гармату з протитанковим ракетним комплексом.

«Попри заяву президента Путіна від 7 липня 2022 року про те, що російська армія «навіть не розпочала» своїх зусиль в Україні, багато з її підкріплень є непостійними угрупованнями, які розгортаються із застарілим або невідповідним обладнанням», – йдеться в огляді.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter