У ЗСУ підтвердили знищення складу з боєприпасами в окупованій Новій Каховці

Новини
Новая Каховка

Оперативне командування «Південь» підтвердило знищення складу армії рф з боєприпасами у тимчасово окупованій Новій Каховці на Херсонщині.

«За результатами виконання нашими ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань, ворог втратив 52 рашисти, гаубицю «Мста-Б», міномет, сім одиниць броньованої та автомобільної техніки, а також склад з боєприпасами в Новій Каховці», – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося про вибухи в Новій Каховці. Російські пропагандистські ЗМІ повідомляли, нібито після удару ЗСУ по Новій Каховці вибухнули склади з селітрою, пошкоджені ринок, лікарня та будинки. Речник голови Одеської ОВА Сергій Братчук повідомив про знищення складу з боєприпасами.

У ЗC України опублікували історію звільнення від російських окупантів острова Зміїний у Чорному морі, а також раніше неопубліковане відео ракетних, артилерійських та авіаударів українських військових по позиціям військ рф на острові. На ньому також є кадри влучання ракети Harpoon в самопідйомну плавучу бурову установку «Таврида», вкраденого в України ДП «Чорноморнафтогаз», на яку російські військові встановили засоби радіоелектронної боротьби та радіолокаційного контролю.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter