У Мелітополі місцеві жителі чули 25 вибухів, у приміському селищі горить військова база росіян – мер Федоров

Новини
мелитополь

Мер Мелітополя Іван Федоров заявив, що місцеві жителі чули близько 25 вибухів, у приміському селищі Мирне горить база росіян, куди вони звезли військову техніку.

За його словами, місцеві жителі повідомили, що у селищі Мирне горить база військової частини ДСНС, яку захопили окупанти.

«Туди вони перевезли свою військову техніку після удару Збройних Сил України по базі в районі аеродрому», – заявив Федоров.

За його словами, з боку бази росіян підіймалися густі клуби чорного диму.

Оперативне командування «Південь» підтвердило знищення складу армії рф з боєприпасами у тимчасово окупованій Новій Каховці на Херсонщині.

У ЗC України опублікували історію звільнення від російських окупантів острова Зміїний у Чорному морі, а також раніше неопубліковане відео ракетних, артилерійських та авіаударів українських військових по позиціям військ рф на острові. На ньому також є кадри влучання ракети Harpoon в самопідйомну плавучу бурову установку «Таврида», вкраденого в України ДП «Чорноморнафтогаз», на яку російські військові встановили засоби радіоелектронної боротьби та радіолокаційного контролю.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter