Війська рф у разі захоплення Сіверська зразу підуть у наступ на Бахмут – розвідка Британії

Новини
Фото: ТАСС

За оцінками британської розвідки, якщо російським військам вдасться у Донецькій області захопити Сіверськ, то наступною їх ціллю стане місто Бахмут.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«На Донбасі російські та проросійські сепаратистські сили так званої «ЛНР» заявляють про те, що вони увійшли на околицю Сіверська. Це не було підтверджено, проте російські сили повільно просувалися на захід після обстрілів та розвідувальних атак на Сіверськ із Лисичанська, щоб відкрити шлях до Слов’янська та Краматорська. Бахмут, швидше за все, стане наступною метою, щойно Сіверськ буде взято під контроль», – йдеться у повідомленні.

Також британська розвідка вернула увагу на ситуацію довкола острова Зміїного у Чорному морі, з якого російський гарнізон був змушений втекти після успішних ударів ЗС України.

«Після відступу зі стратегічно розташованого острова Зміїний 30 червня, росія намагалася заперечити, що Україна використовує його. Проте 13 червня авіаудари двох російських Су-27 промахнулися по острову. Це відповідає тенденціям, що російські повітряні сили не можуть успішно вступати в тактичні бої», – зазначається в огляді.

Крім того, розвідка Британії вказує, що від початку російського вторгнення з України в росію було вивезено понад 2,5 млн українських громадян.

«росію звинувачують у насильницькій депортації українців. Повідомляється, що в багатьох випадках українці зазнавали жорстокого ставлення у фільтраційних таборах, створених росією», – додали у розвідці.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter