На Херсонщині окупанти переміщують місця дислокації у житлові райони, щоб прикритись мирним населенням – ЗСУ

Новини
Фото: РИА Новости

В окупованій Херсонській області російські війська масово змінюють пункти дислокації, переміщуючи їх у щільно населенні житлові райони. Таким чином окупанти сподіваються заховатися за мирним населенням як за «живим щитом» від ударів Сил оборони України.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь» Збройних сил України.

«На Херсонщині підрозділи російських окупаційних військ масово змінюють пункти дислокації, намагаючись заховатися за мирним населенням. Частина будівель, де раніше базувалися рашисти покинута, а нові місця дислокації вони собі обирають в щільно населених житлових районах, сподіваючись, що сили оборони України не наноситимуть ударів, які можуть бути загрозою для місцевих жителів», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що ворог продовжує вогньовий та психологічний тиск на сили оборони і жителів південного регіону.

«Загроза ракетних атак та артилерійських обстрілів вздовж лінії зіткнення і в глибоко тилових районах залишається високо імовірною», – наголосили в командуванні.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter