рф затягує війну в Україні – Інститут вивчення війни

Новини
Фото: Alexander Ermochenko/Reuters

рф, ймовірно, робить довгострокові зусилля по відновленню сил, які б дозволили відновити сильно пошкоджену російську армію та витримати затяжну війну в Україні.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики ISW ґрунтують свої висновки на інформації Головного розвідувального управління України про те, що в росії масово відкривають кадетські та юнармійські класи. Зокрема, відкрито 500 нових кадетських класів та 1000 молодших армійських класів у Білгороді та прикордонному районі Білгородської області.

Висновки аналітиків ISW:

російські війська продовжили очікуване повернення з оперативної паузи і не зробили жодних підтверджених територіальних здобутків 17 липня;

загарбники продовжували обмежені наземні наступи навколо Сіверська, Бахмута і Донецька, а також обстрілювали цивільну та військову інфраструктуру по всьому Донбасу;

російські війська зосередилися на обороні на північ від Харкова та вздовж Південного напрямку;

імовірно, Кремль встановлює довгострокові умови для зусиль з формування сили в очікуванні затяжних військових дій в Україні.
Російська окупаційна влада, ймовірно, використовує загрозу партизанської діяльності, щоб виправдати більш жорсткий суспільний контроль на окупованих територіях.