рф призначила головою «уряду» окупованої Запоріжчини віце-губернатора Вологодської області Кольцова

Новини
Антон Кольцов, призначений окупантами головою «уряду Запорізької області» Фото : Vkontakte

Не покладаючись на гауляйтера, колаборанта Євгена Балицького, росія вирішила укріпити своїми кадрами керівництво окупованої частини Запоріжчини, створивши на додаток до так званої «військово-цивільної адміністрації» ще й «уряд Запорізької області». Керувати ним призначений перший віце-губернатор Вологодської області рф Антон Кольцов, який є вихідцем зі структур компанії «Сєвєрсталь». Радника керівника Росмолоді Антона Тіцького призначено «міністром з молодіжної політики».

Про нове призначення повідомив російськім ЗМІ член так званої «ради військово-цивільної адміністрації Запорізької області» Володимир Рогов, передає Центр журналістських розслідувань.

«Уряд Запорізької області очолив Антон Кольцов. До сьогоднішнього дня він обіймав посаду першого віце-губернатора Вологодської області. Людина, яка пропрацювала у структурах «Сєвєрсталі», що важливо для Запорізької області, тому що металургія у нас займає більшу частину», – сказав Рогов.

За його словами, головне завданя Кольцова – допомогти окупованими територіям області «інтегруватися в російські реалії та перезапустити все те, що нам необхідно робити за російським законодавством та правилами».

Антон Кольцов народився у 1973 році у Череповці Вологодській області. За першою освітою він – лікар-педіатр, у 1996 році закінчив Ярославську державну медичну академію. 2003 року Кольцов закінчив Череповецький державний університет за спеціальністю «Обробка металів тиском», а у 2010-му – отримав кваліфікацію «Майстер ділового адміністрування» в Академії народного господарства. З 2012 по 2016 рік працював у різних підрозділах металургійної компанії «Сєвєрсталь». З 2016 року обіймав посаду першого заступника губернатора Вологодської області.

Крім того, за інформацією російських пропагандистських ЗМІ, «міністром з молодіжної політики Запорізької області» призначений Антон Тіцький, який раніше обіймав посаду радника керівника Федерального агентства у справах молоді (Росмолодь).

Антон Тіцький, призначений окупантами «міністром з молодіжної політики Запорізької області» Фото : Росмолодежь

Як повідомлялося, 5 липня окупанти призначили гауляйтеру Запорізької області Євгену Балицькому двох заступників. Це колаборант із окупованого Криму, колишній «депутат Держдуми рф» та «екс-віце-спікер Госсовєта Криму» Андрій Козенко та екс-заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації, член «партії регіонів» Віктор Ємельяненко.

Матеріал підготовлений ГО «Інформаційний прес-центр» в рамках проекту IWPR за підтримки Європейського Союзу та МЗС Норвегії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter