У Лазурному на Херсонщині ЗСУ знищили надсучасну радіолокаційну станцію російських військових

Новини
Лазурное

ЗСУ знищили надсучасну радіолокаційну станцію російських військових у селищі Лазурне Херсонської області.

Про це повідомляють Сухопутні війська ЗСУ.

«В Лазурному знищили надсучасну російську станцію радіолокації 48Я6-К1 Подлет», – йдется в повідомленні.

Як пише військовий портал Defense Express, схоже, що удар по цій РЛС відбувся учора одночасно із ударом по Антонівському мосту в Херсоні. І в цьому читається такий задум – ЗСУ показали, що можуть одним пакетом «накрити» і сам стратегічно важливий міст, і ППО, що прикриває цей об’єкт.

«рф стверджувала, що їх РЛС 48Я6-К1 «Подлет» здатна виявляти цілі на дистанції до 200 км та висоті до 10 км, і що цей радар начебто може «бачити» навіть безпілотники та крилаті ракети.

Але це «вундер-ваффе», серійне виробництво якого стартувало лише в 2015 році, не пройшло перевірку реальним боєм», – пише видання.

Ще одна особливість – знищена РЛС «Подлет» стояла на дистанції порядку 100-110 км від лінії фронту, що явно більше за дальність стрільби M142 HIMARS чи M270 у 84 км.

І тут може бути два варіанта, якою ж такою таємничою ракетою ЗСУ знищили новітній російський радар: або відповідна ракета 9М79-1ФР комплексу «Точка-У» , призначена саме для ураження РЛС, або ж комплекс «Вільха», застосування якого який буквально вчора «засвітили» Збройні Сили України.

Як повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ, на базі армії рф в окупованому селі Лазурне гримлять вибухи, ймовірно, детонує боєкомплект.

Зазначається, що з боку Лазурного доноситься безліч вибухів. Попередньо відомо, що там була база окупантів, а після сильного вибуху, найімовірніше, розпочалася детонація боєкомплекту.

У Страткомі не уточнюють, що сталося на складі. Однак у жартівливій манері написали, що росіяни «хотіли покайфувати, облаштувавши біля моря штаб, казарми та склад, але ЗСУ – ще ті кайфоломи для окупантів».

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter