Рада ЄС затвердила сьомий пакет санкцій проти рф

Новини
санкции
Фото: shutterstock.com

Рада Європейського Союзу 21 липня затвердила сьомий пакет санкцій проти росії, до якого, зокрема, увійшла заборона на імпорт російського золота.

Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у Twitter.

«Держави-члени погодилися на наші посилені та продовжені санкції ЄС проти Кремля. Я вітаю це. Це посилає сильний сигнал Москві: ми підтримуватимемо високий тиск стільки, скільки буде потрібно», – написала фон дер Ляєн.

20 липня Комітет постійних представників (Coreper) країн Євросоюзу узгодили деталі сьомого пакета санкцій проти росії, повідомив посол Литви у ЄС Арнольдас Пранкевічюс.

«Є сьомий пакет. Ми у Комітеті постійних представників щойно затвердили новий пакет санкцій проти росії, в тому числі заборону на золото, нові обмеження на експорт, заморозку майна «Сбербанку», понад 50 інших юридичних та фізичних осіб, серед яких політики, військові, олігархи та пропагандисти», – написав Пранкевічюс у Twitter.

Як повідомлялось, 3 червня набув чинності шостий пакет економічних і персональних санкцій, спрямованих проти росії та білорусі, який затвердила Рада Євросоюзу. Він включає низку заходів, спрямованих на ефективне перешкоджання здатності росії продовжити агресію. Зокрема, ЄС вирішив заборонити закупівлю, імпорт або перевезення сирої нафти та деяких нафтопродуктів з росії до ЄС. Поступова відмова від російської нафти триватиме від шести місяців для сирої нафти до восьми місяців для інших нафтопродуктів.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter