Хакери зламали мережу українських радіостанцій і пустили фейк про «госпіталізацію Зеленського»

Новини
Фото: detector.media

Хакери здійснили кібератаку на мережу радіостанцій холдингу TAVR Media та пустили в ефір фейкове повідомлення про нібито «тяжкий стан» президента України Володимира Зеленського, який нібито «перебуває в реанімації». Сам Зеленський вже спростував уже фейк: «Знаходжуся я в кабінеті. Так міцно, як зараз, я себе ще ніколи не відчував». Він також потролив Володимира Путіна, вказавши на його «похилий» вік у порівнянні з його 44 роками.

Про атаку радіохолдинг TAVR Media повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Володимир Зеленський перебуває у реанімації у тяжкому стані. Тимчасово обов’язки президента України виконує голова Верховної Ради Руслан Стефанчук», – йшлося у фейковому повідомленні, яке поширили хакери.

В свою чергу у холдингу TAVR Media заявили, що на сервери та мережі радіостанцій було здійснено кібератаку.

«В даний момент відповідні служби працюють над вирішенням цієї проблеми. Наголошуємо, жодна інформація про проблеми із здоров’ям президента України Володимира Зеленського не відповідає дійсності», – йдеться у повідомленні.

Холдингу TAVR Media належать радіостанції Хіт FM, Kiss FM, Radio ROKS, Radio Relax, Мелодія FM, Наше Радіо, Classic Radio, Radio Jazz, Радіо Байрактар.

Згодом і сам президент Володимир Зеленський спростував інформацію про нібито важкий стан свого здоров’я.

«Сьогодні росія запустила чергові фейки, що держава не керується президентом Зеленським, бо він знаходиться в лікарні, точніше в реанімації через свій важкий стан. Важкий стан здоров’я. Так ось, знаходжуся я в кабінеті. Так міцно, як зараз, я себе ще ніколи не відчував. І погана новина для вас всіх, хто запускає такі фейки. Я не один, нас таких 40 мільйонів. І при всій повазі до похилого віку, але 44 це не 70», − наголосив Зеленський у відеозверенні, яке він опублікував у Instagram.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

Як повідомлялось, на початку березня після повномасштабного вторгнення росія зламала окремі сайти регіональних органів влади і місцевого самоврядування та поширювала через них дезінформацію про нібито «капітуляцію та підписання мирного договору з рф».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter