ЗСУ знищили російську батарею ЗРК С-300 під Херсоном у відповідь на обстріл Миколаєва

Новини
Система ПВО С-300ВМ «Антей-2500» Фото: Vitaly V. Kuzmin

Українські військовослужбовці у відповідь на черговий обстріл окупантами Миколаєва із зенітно-ракетної системи С-300 знищили російську батарею ЗРК С-300 під Херсоном.

Про це повідомляється у зведенні оперативного командування «Південь».

Спікер Владислав Назаров нагадав, що серед ночі росіяни випустили сім ракет із С-300 по Миколаєву.

«У відповідь нашими ракетно-артилерійськими підрозділами в ході виконання вогневих завдань знищено батарею ЗРК С-300 у районі Зеленотропинського (Голопристанський район Херсонської області). Також під вогневий контроль взято кілька об’єктів транспортної інфраструктури на тимчасово окупованій території, що суттєво обмежує маневреність та логістику ворожих військ», – повідомив Назаров.

Також він розповів, що окупаційні війська під Херсоном доставляють боєприпаси під виглядом цивільних вантажів. До Херсонської області в’їхали понад 20 так званих «гуманітарних» КамАЗів, пофарбованих у білий колір.

«Реальний доставлений вантаж – боєприпаси ствольної артилерії та РСЗВ. Нові склади боєприпасів облаштовуються у цивільних будівлях, установах культури та освіти», – сказав Назаров.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter