Літаки рф Су-35 та Су -30 випустили по Затоці 13 ракет з акваторії Чорного моря

Новини
Затока

У вівторок обстріли Затоки були здійснені літаками з акваторії Чорного моря. Загалом були випущені 13 ракет.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Спершу було завдано ударів літаками Су-35 та Су -30 з акваторії Чорного моря. О пів на п’яту трьома літаками було завдано ударів ракетами Х-59, вилетіли п’ять ракет. Переважно Одеська область, район Затоки», – сказав Ігнат.

За його словами, після цього близько п’ятої ранку одразу 10 літаків Ту-22М3 – це дальні бомбардувальники – з району базування на півночі від України, район Шайковка у рф, перелетіли в акваторію Чорного моря і звідти теж завдали вісім ударів ракетами Х-22.

Речник також зауважив, що противник постійно намагається заплутати ППО.

Президент Володимир Зеленський показав наслідки ракетного удару рф по Затоці Одеської області, де не було ні військових баз, ні військ.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter