Через брак піхоти росія залучає до війни в Україні найманців ПВК «Вагнер» – розвідка Британії

Новини
Знищені українськими захисниками найманці ПВК «Вагнер», квітень 2022 року Фото: facebook.com/24th.brigade

Британська розвідка вказує, що Міноборони рф бракує бойової піхоти, тому воно активно залучає до широкомасштабної війни в Україні найманців приватної військової компанії «Вагнер», хоча досі вони виконували інші місії.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міноборони Великої Британії.

«З березня 2022 року російська ПВК «Вагнер» діє На сході України в координації з російськими військовими. Ймовірно, на «Вагнер» була покладена відповідальність за певні сектори лінії фронту, подібно до звичайних армійських підрозділів. Це суттєва зміна порівняно з попередньою роботою групи з 2015 року, коли вона зазвичай виконувала місії, відмінні від відкритої широкомасштабної регулярної російської військової діяльності», – йдеться у повідомленні.

Знищені українськими захисниками найманці ПВК «Вагнер», квітень 2022 року Фото: facebook.com/24th.brigade

Британська розвідка зазначає, що цей новий рівень інтеграції ще більше підриває давню політику російської влади щодо заперечення зв’язків між ПВК та російською державою.

«Роль ПВК «Вагнер», ймовірно, змінилася, тому що російське військове відомство відчуває гостру нестачу бойової піхоти, проте малоймовірно, що сил «Вагнера» буде достатньо, щоб істотно змінити траєкторію війни», – вказується у огляді.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter