Окупанти заявляють про атаку українського безпілотника на штаб ЧФ рф в Севастополі

Новини
Штаб Чорномосрького флоту рф, окупований Севастополь Фото: RFE/RL

Окупанти заявляють про атаку українського безпілотника на штаб Чорноморського флоту рф в Севастополі, внаслідок якої поранено шістьох людей. Це сталося вранці 31 липня, коли у росії відзначають День Військово-Морського флоту рф. Пізніше пресслужба флоту повідомила, що на території штабу спрацював вибуховий пристрій, встановлений на саморобний безпілотник.

Про атаку на штаб ЧФ рф повідомив так званий «губернатор Севастополя» Михайло Развожаєв.

«У двір Штабу флоту прилетів невідомий об’єкт, за попередніми даними, це – безпілотник. 5 людей поранено, це співробітники Штабу флоту, загиблих немає. Допомога всім надана», – написав Развожаєв у Telegram.

За його словами, працює ФСБ, обставини з’ясовуються.

«Усі святкові заходи на честь Дня ВМФ із міркувань безпеки скасовано. Прошу зберігати спокій і наскільки можна залишатися вдома», – додав Развожаєв.

Він також опублікував фото наслідків атаки на штаб ЧФ Росії.

Згодом Развозжаєв повідомив, що, за уточненою інформацією, від атаки безпілотника постраждали шестеро людей. Стан двох осіб середньої тяжкості. В інших – легкі поранення.

Пізніше пресслужба Чорноморського флоту рф повідомила, що на території його штабу спрацював вибуховий пристрій, встановлений на саморобний безпілотник.

«У Севастополі на території штабу Чорноморського флоту внаслідок спрацювання малопотужного вибухового пристрою, встановленого на саморобний БПЛА, через розлітання осколків шибки в одному з приміщень постраждали п’ятеро людей. Усім постраждалим надано необхідну медичну допомогу», – йдеться у повідомленні.

Підтвердження інформації про атаку на штаб ЧФ росії від Генерального штабу ЗСУ поки що немає.

Будівля штабу Чорноморського флоту росії розташована на Центральному міському пагорбі Севастополя, збудована у 1958 році.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter