рф може перекинути частину своїх військ на територію Білорусі через кілька тижнів – ГУР

Новини

рф може знову перекинути частину військ на територію Білорусі.

Про це повідомив в інтерв’ю The Guardian заступник керівника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

За його словами, однією з «переваг» російської армії є її здатність швидко перекидати війська та техніку. рф практикувала це під час військових навчань, що передували повномасштабній війні. Крім того, підрозділи російських військ, що відступили з північних регіонів України в березні, з’явилися на Донбасі через два тижні.

«Ми знаємо, що вони можуть повернутися до Білорусі через два-три тижні, якщо їм буде потрібно», — сказав Скібіцький.

Під безпосереднім керівництвом міністра та заступника міністра оборони рф почалася підготовка та оснащення нового корпусу російської армії.

Британська розвідка вказує, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко став майже повністю залежним від росії та продовжує підтримувати дії Кремля у війні проти України.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter