Удар ЗСУ по ешелону з боєприпасами російських військ серйозно пошкодив залізницю до Криму – розвідка Британії

Новини
Українські артилеристи ведуть вогонь з ракетних систем M142 HIMARS на Запорізькому напрямку Фото: Facebook Генштаб ЗСУ

Внаслідок завданого Україною удару по російському ешелону з боєприпасами на Херсонщині дуже малоймовірно, що залізниця з Херсона до Криму залишається у робочому стані.

Про це йдеться в огляді Міноборони Великої Британії.

«Скоріш за все, росіяни відремонтують залізницю через кілька днів, але вона і далі залишиться вразливою точкою для російських сил і їхніх ланцюжків постачання з Криму до Херсона», – зазначають у ньому.

Розвідка вважає, що російські сили, швидше за все, відремонтують залізничну гілку протягом кількох днів, але вона залишиться вразливою для них і для шляхів постачання.

Також зазначається, що рф просуває нещодавно створену поромну переправу замість розбитого Антонівського мосту через річку Дніпро у Херсоні для використання у цивільних цілях. Проте армія рф, як вважають у розвідці, майже точно використовуватиме переправу для перекидання військ і матеріально-технічного постачання.

«Ймовірно, ми побачимо зростання кількості мирних жителів, які намагаються залишити Херсон і його околиці, оскільки бойові дії продовжуються, а брак продовольства посилюється. Це створить навантаження на транспортні вузли й маршрути, що, ймовірно, призведе до вжиття заходів щодо контролю за рухом», – прогнозують британці.

На Херсонщині Збройні сили України точним ударом з високомобільної ракетної системи HIMARS знищили залізничний ешелон російських військ з живою силою, технікою та боєприпасами, який прибув із Криму.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter