В Україну прибули безпілотники Fly Eye, їх відправлять на передову розвідникам – фото

Новини
Fly Eye

В Україну в рамках проєкту «Армія дронів» надійшли перший комплекс управління та чотири безпілотники Fly Eye, які вже сьогодні вирушать на передову.

Про це повідомляє Держспецзв’язку.

«Ці «пташки» вже сьогодні відправляться на передову» Усього на «Армію дронів» зібрали більше 751 млн гривень через платформу United24. На перші 260 млн із цієї суми уклали контракти на закупівлю двох станцій управління та 20 безпілотників Fly Eye, 78 мультикоптерів Matrice, а також двох наземних систем для 20 ударних дронів-камікадзе Warmate», – заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Fly Eye – це високотехнологічні безпілотники, які допомагають відстежувати дії ворога та змінювати воєнні стратегії.

Fly Eye розвивають швидкість до 160 кілометрів на годину. Їх можна запускати з руки. Вони сумісні із західними ракетно-артилерійськими установками, де використовується автоматизована система керування вогнем, що дає можливість ефективно визначати цілі.

Фандрейзингова платформа United24 разом із Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством цифрової інформації оголосили про початок проєкту «Армія дронів». Це програма, до якої входять системна закупівля дронів, їхній ремонт та оперативна заміна, а також курс навчання пілотів.

Fly Eye Fly Eye

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter