Точні удари ЗСУ по логістиці військ рф залишать їх без матеріально-технічного забезпечення – розвідка Британії

Новини
Українські артилеристи ведуть вогонь з ракетних систем M142 HIMARS Фото: Facebook Генштаб ЗСУ

Британська розвідка зазначає, що ракетно-артилерійські підрозділи Збройних Сил України продовжують завдавати точні удари по логістичних пунктах російських військ, що в майбутньому негативно вплине на їхнє матеріально-технічне забезпечення.

Про це повідомляє у щоденному огляді Міністерство оборони Великої Британії

«Українські ракетно-артилерійські підрозділи продовжують завдавати ударів по російських військових опорних пунктах, особовому складу і базах тилового забезпечення і боєприпасів, що з високою ймовірністю впливатиме на матеріально-технічне забезпечення військових росії та чинитиме тиск на підрозділи бойової підтримки», – йдеться у повідомленні.

Британська розвідка звернули увагу, що війська рф встановили пірамідальні радіолокаційні відбивачі (кутникові відбивачі – ред.) у воді поряд з нещодавно пошкодженими ударами ЗСУ Антонівського мосту та залізничного мосту, які перетинають річку Дніпро біля Херсону.

«Радіолокаційні відбивачі, ймовірно, використовуються, щоб приховати міст від радіолокаційних зображень із синтетичною апертурою та від обладнання для наведення ракет. Це підкреслює, що росія відчуває загрозу від більш далекобійних і точних систем, які надає (Україні) Захід», – йдеться у огляді.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter