На Донеччині окупанти обстріляли Торецьк: загинули вісім людей, четверо – поранені

Новини
Тіла цивільних, які загинули внаслідок обстрілу військами рф Торецька, 04.08.2022 Фото:t.me/pavlokyrylenko_donoda

На Донеччині російські окупанти 4 серпня вдарили по Торецьку із артилерії і влучили у зупинку громадського транспорту. Внаслідок обстрілу загинули восьмеро людей, ще четверо отримали поранення, зокрема троє дітей.

Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко у Facebook.

«Восьмеро загиблих, четверо поранених – такі наслідки обстрілу Торецька, який росіяни здійснили сьогодні близько 11 години. Серед чотирьох поранених – троє дітей», – написав Кириленко.

Він зазначив, що за попередньою інформацією, окупанти вели обстріл із артилерії.

«Влучили в у зупинку громадського транспорту, де на той момент було скупчення людей. Крім того, росіяни пошкодили церкву та поранили тамтешнього священника, пошкодили навколишні багатоповерхівки», – додав голова ОВА.

Він вказав, що кожного дня у Донецькій області російські окупанти б’ють по цивільних і щодня є загиблі та поранені.

«Всі, хто досі залишається на Донеччині, наражають себе на смертельну небезпеку! Звертаюся до всіх жителів області: не перетворюйте себе на російську мішень!», – закликав Кириленко.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter