Зеленський призначив Ярослава Янушевича головою Херсонської ОДА

Новини
Голова Херсонської ОДА Ярослав Янушевич і президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський призначив Ярослава Янушевича головою Херсонської обласної державної адміністрації.

Відповідний указ №553/2022, підписаний 3 серпня, опублікований на сайті глави держави.

«Призначити Янушевича Ярослава Володимировича головою Херсонської обласної державної адміністрації», – йдеться в документі.

Як повідомляє Офіс президента, Володимир Зеленський вручив Ярославу Янушевичу службове посвідчення та висловив переконання, що його досвід і професіоналізм стануть у пригоді під час виконання завдань, поставлених перед ним як очільником важливого регіону.

Глава держави також наголосив, що Херсонщина неодмінно буде звільнена від російських окупантів, а колаборанти будуть притягнуті до відповідальності.

Ярослав Янушевич народився 1978 року в м. Києві. У 2000-му закінчив Київський національний університет ім. Т. Шевченка (спеціальність «фінанси»), у 2009 році – Одеський національний університет ім. І. І. Мечникова (спеціальність «правознавство») та Національну академію державного управління при Президентові України («управління суспільним розвитком»). Доктор юридичних наук.

З 1996-го працював на різних посадах у Державній податковій інспекції м. Києва, з 2001 року – у Державній податковій адміністрації України. У 2006-2007 рр. був заступником голови ДПАУ. З 2011 до 2013 року – заступник голови Державної міграційної служби України. У 2013-му обіймав посаду генерального директора ДП «Документ». У 2013-2014 рр. – заступник голови Державної фінансової інспекції України. З 2014 року до 2016-го – виконавчий директор підприємства «Український державний центр радіочастот».

З 2016 року – радник генерального директора ДП «Український державний центр радіочастот». Заслужений економіст України. Повний кавалер ордена «За заслуги».

Як повідомлялось, 9 липня президент України Володимир Зеленський звільнив Геннадія Лагуту з посади голови Херсонської обласної державної адміністрації та призначив його першого заступника Дмитра Бутрія тимчасовим керівником області.

2 серпня Кабмін України погодив призначення головою Херсонської обласної державної адміністрації Ярослава Янушевича.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter